Totes les entitats de La Violeta llancen un SOS per la situació econòmica “límit” del centre cívic

El centre cultural La Violeta, símbol contemporani de Gràcia recuperat l’any 2004 per l’Ajuntament com a conseqüència de la campanya veïnal que va revertir la venda dels propietaris a una immobiliària holandesa, passa per un moment de gestió complicat, fins al punt que totes les entitats implicades han llançat aquesta setmana un SOS per la situació econòmica “límit” del centre cultural.

La situació és una derivada més de l’aturada pel confinament des del 14 de març. L’equipament, en règim de gestió cívica encarregat a la Coordinadora de Colles de Cultura de Gràcia (CCCG), rep la meitat del pressupost a través del Districte en dos pagaments. El primer, 49.000 euros, es va abonar durant el primer semestre, i el segon, 15.000 euros, no es preveu habitualment fins a finals de setembre. Les CCCG acostumen a cobrir sous de la segona fase de l’any a través de la resta de pressupost, uns 70.000 euros que genera a partir de cessió d’espais i d’activitats, fins que arriba el segon pagament. Però enguany aquesta partida s’ha reduït gairebé a zero des del març. “Al setembre no podrem pagar sous”, apunta Jordi Guilera, en nom de les colles. […]

Pots llegir l’article complert clicant en aquest enllaç