Qui som?

L’Associació Veïnal de la Vila de Gràcia (La Soci) és una entitat formada per una diversitat de persones que té una idea i perspectiva comú: millorar les condicions de vida dels veïns i veïnes de la Vila de Gràcia.

Algunes de nosaltres hem participar durant molts anys a l’Associació constituïda des de l’any 74. Altres som gent nova amb aquesta mateixa inquietud : proposar, exigir, denunciar i defensar millores que afectin la vida quotidiana de les persones des de la llibertat, la solidaritat i la diversitat. Des de la seva constitució La Soci ha participar activament en les lluites i reivindicacions que han sorgit en el barri.

Amb el final del postfranquisme, l’arribada dels ajuntaments “democràtics” i les primeres conquestes veïnals, es van crear il•lusions entorn de què tot podia deixar-se en mans de les noves institucions i els i les seves representants. Aquesta nova situació no sempre es va saber resoldre, fet que en ocasions va provocar que es produïssin crisis internes que van anar, mica a mica, “debilitant-nos”.

El context actual de crisi del sistema econòmic i polític, ha estat el revulsiu que ens ha posat en moviment. Volem afrontar aquesta nova etapa treballant i col•laborant amb altres entitats, associacions, col•lectius i moviments del barri sensibles a les necessitats individuals i col•lectives.

Documents generals de La Soci

Estatuts de l’Associació Veïnal Vila de Gràcia