Comissió de Salut

No fa Gràcia no tenir el CUAP Esperança (octaveta)

Memòria 2014 i Pla de treball 2015

 
Tribunes a l'independent:

9 de maig de 2014 Un pavelló de l'Hospital del Mar

17 de abril de 2014 La protecció de la salut i l’atenció sanitària, drets de ciutadania

14 de febrer de 2014 Aquestes són les veritables causes de la salut

24 de maig de 2013 Hospital de Sant Pau: el volem públic ja 

10 de març de 2013  La corrupció no és un accident ni en el sistema econòmic ni en el sanitari 

14 de setembre de 2012  Alternatives a la política sanitària

6 de juliol de 2012 Trencament del dret universal a la sanitat

22 de juny de 2012 Els medicaments més cars

30 de març de 2012 Ja n'hi ha prou

9 de març de 2012 El desgavell de les urgències mèdiques al districteQui som?

Som un grup de persones sensibles amb els problemes socials i especialment motivades en la defensa d'un sistema sanitari públic de qualitat i universal, que centri una part important dels seus esforços en la promoció de la salut individual i col·lectiva.

Una defensa de la salut que vagi més enllà de la relació amb els serveis sanitaris, que s'abordi des dels diferents factors que hi influeixen com són el biològic, el psicològic, el social, el multicultural, de gènere i l'ambiental.

Per avançar cap aquí  haurem de fer un front comú contra el abusos de poder i l'opacitat en la gestió,  i per aconseguir-ho serà imprescindible una participació ciutadana de debò.

Ens reunim cada dijous quinzenal, us animem a participar-hi. Podeu contactar amb nosaltres a través del correu: salut(a)avgracia.cat

Què ens proposem?

1. Compartir experiències i coneixements amb persones, grups i associacions de Gràcia motivades per la millora de la salut i el sistema sanitari públic; denunciar les polítiques sanitàries que ens han conduït a la deriva consumista i medicalitzadora de la sanitat, a la gran dependència cap als professionals, els fàrmacs i les tecnologies (proves diagnòstiques, atenció hospitalària) en detriment de la pèrdua del protagonisme de l'atenció primària i la promoció de la salut.

2. Impulsar la participació ciutadana real i transparent com una eina de coneixement col·lectiu i d'autonomia individual en la defensa del dret a la protecció de la salut.

3. Col·laborar en l'organització de resistències a les polítiques de retallades al sistema sanitari  públic i contra el protagonisme de les empreses i consorcis privats (La Unió, Mútuam, Consorci de Salut i Social de Catalunya...), que l'estan conduint de forma accelerada cap a la privatització.

Com fer-ho?

1. a) Aprofundir en el coneixement dels temes que ens proposem treballar

- Analitzar el tipus de població del districte, els seu estat i percepció de salut

- Identificar els factors que més determinen la salut al Districte

- Conèixer els recursos sanitaris de què disposem i analitzar la seva idoneïtat a Gràcia

     b) Compartir les nostres reflexions en diversos mitjans de comunicació: pàgina web de l'Associació, l'Independent...

     c) Difondre en el barri informacions i opinions rellevants tot intentant enfortir les xarxes d'entitats i persones implicades en la defensa de la salut.

2. a) Coordinar-nos amb grups, entitats i persones que estiguin d'acord en crear un front comú de pressió i/o fer sentir la nostra veu davant l'administració. 

    b) Denunciar la manca de participació real del Consell de Salut del Districte i fer propostes de democratització

3. a) Contactar amb persones, professionals sanitaris i entitats de Gràcia crítics amb les retallades i la privatització de la Sanitat Pública

    b) Fer un seguiment de les polítiques sanitàries a Gràcia: recursos existents, tancament de serveis, privatitzacions en la titularitat i la gestió

   c)  Proposar i recolzar accions de resistència i lluita per la defensa  de la salut i per un sistema sanitari públic, de qualitat i universal.

Enllaços a organitzacions de la Vila:

Participem a: